Kalite Politikamız

 

ISO 22000:2005

Beşgöz Un Fabrikası Laboratuarı, kimyagerlerimiz tarafından buğday ve un analizleri için tam kapasiteli olarak çalışmaktadır.

Laboratuar
Laboratuar çalışmaları uygun hammade ve ürün açısından fabrikaya yol göstermektedir. Hammadde olan buğday Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yörelerinden gelmekte olup yeterliliği laboratuar şartlarında tespit edildikten sonra ambara alınmaktadır.

Buğday Testleri

Buğdayın yeterliliği önce fiziksel sonra kimyasal açıdan incelenir. Buğdayın fiziksel tayinleri; renk,şekil, büyüklük ve hektolitre tayinleridir. Bunun sonrasında kimyasal analizlere geçilir. Buğday laboratuar değirmeninde un kepek karışımı haline getirilir. Elekler yardımıyla un kepekten tamamen ayrıştırılır. Elde edilen un ile buğdayın ekmeklik özelliğini araştırmak üzere deneyler yapılır. Bunlar yaş gluten tayini, gluten index, sedimantasyon tayini, gecikmeli sedimantasyon tayinidir. Bu deneylerle istenilen sonuç alınan buğdayın ambarlara alınma kararı verilir.
Ekmeklik özelliğine karar verilen buğdayların öğütülmesiyle elde edilen ürünün yeterliliğini tespiti laboratuarda titiz bir çalışma gerektirir.

Un Analizleri

Un için analizler rutubet ve kül tayinleri ile başlar ki her gün yapılan kontrollerle bu değerler sabit tutulmaya çalışılır. Diğer analizler ise yaş gluten tayini, gluten index, sedimantasyon tayini, gecikmeli sedimantasyon tayinidir. Ambardan alınan buğdayların öğütüldükten sonra vereceği netice sonucunda ekmek için yeterli olması beklenir. Un hakkında doğru sonuç her gün yapılan ekmek denemeleridir. Bu denemeler laboratuar fırınlarında olup o günkü imalat için kesin sonuç verir.Yapılan ekmeğin boyu,rengi, kokusu, ekmek içi rengi, ekmek yapısı, kabuk yapısı incelenir. Bu çalışmalar sonucunda malın sevk edilip edilmeyeceği aydınlanmış olur.

 

kb

Firmamız kalite ve gıda güvenliğine verdiği önemle gerekli çalışmaları 2006 yılında tamamlamış ve ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sertifikasını almıştır.